BURSA / ORHANGAZİ - Cargill İlkokulu

May

Proje ortağı olduğumuz eTwinning  " I Learn Through Experiments (Deneylerle Öğreniyorum)" projesi okulumuzun Anasınıfı B şubesi ile çalışmalarını sürdürüyor.Nisan ayı etkinliklerini düzenli bir şekilde yapan sınıfımız, farklı pek çok deney çalışmaları,dijital oyunlar ve proje ortak ürünlerini tamamladı.Öğrencilerimiz yapılan deney çalışmaları ile hem eğlenceli bir eğitim ortamında bulunmakta hem de pek çok farklı deneyleri gözlemleyerek yaparak yaşayarak öğrenme ortamı içerisinde yeni bilgiler kazanmaktadır.Öğrencilerimiz etkinliklerimizi çok istekli ve mutlu bir şekilde tamamlamaktadır.Proje çalışmalarımız yoğun ve güzel bir şekilde devam ediyor.

May

Kuruculuğunu yaptığımız "Intercultural Traditional Games (Kültürler Arası Geleneksel Oyunlar)" projemizi uygulayan Anasınıfı B şubesi ve Anasııfı özel eğitim sınıfı nisan ayı çalışmalarını düzenli ve eğlenceli bir şekilde tamamladı. 7 farklı ülkenin katılım sağladığı projemizde farklı ülkelerin geleneksel oyunlarını oynamak öğrencilerimiz için çok eğlenceli oldu.Proje etkinliklerinde,geleneksel ve dijital oyunlarımızda öğrencilerimiz çok istekli ve heyecanlıydı.Projemizin çalışmaları yoğun ve güzel bir şekilde devam ediyor.

Mrt

AB KOD HAFTASI (EU CODEWEEK) etkinliklerine katılan okulumuz, Avrupa Komisyonunca, Kodlama Becerilerinde "MÜKEMMELİYET SERTİFİKASI" almaya layık görüldü. Bursa MEM öncülüğünde yapılan bu çalışmada mükemmeliyet sertifikası alan nadir okullardan biri olduk. Bu başarıdan dolayı etkilniklere katılan Cargill İlkokulu Gülücük Sınıfı öğretmeni Çiğdem Uçak Ancak ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Mrt

Toplumda sağlıklı yaşam tarzını oluşturabilmek ve obezitenin önlenmesi amacıyla Bakanlığımızca tarafından "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı Yetişkin ve Çocukluk Çağı Obezitesinin Önlenmesi ve Fiziksel Aktivite Eylem Planı" uygulanmaktadır. Obezitenin önlenmesi faaliyetleri kapsamında yapılan rutin çalışmalar dışında özel gün ve haftalarda farklı etkinliklerin düzenlenmesi farkındalık düzeyinin artmasını sağlamakta olup her yıl "4 Mart Dünya Obezite Günü" olarak kutlanmaktadır. Okulumuz öğrencileri de farklı etkinliklerle obezite konusunda öğrencilerimizde farkındalık yaratıldı.

Mrt

Kuruculuğunu yaptığımız "INTERCULTURAL TRADITIONAL GAMES (KÜLTÜRLER ARASI GELENEKSEL OYUNLAR) " eTwinning projemizde 10 Türk,3 Romania,1 Belgium,1 Lithuania,1 Bosnia and Herzegovina, 1 Greece, 1 Ukraine ortak bulunmaktadır.Pek çok farklı yabancı ortağımızın olduğu projemizde geleneksel oyunlarımızı farklı ülkelere tanıtarak, birlikte oynama fırsatı bulacak ve farklı kültürlerin geleneksel oyunlarını da öğrenerek oyun kültürümüzü zenginleştireceğiz.

Okulumuz Okul Öncesi Öğretmenlerinden Çiğdem UÇAK ANCAK ve Yonca ÇAKIR ‘ın yürüttüğü "INTERCULTURAL TRADITIONAL GAMES “projemizin çalışmaları başladı.Velilerimiz proje hakkında bilgilendirildi.Afiş,anket,pano,güvenli internet günü çalışmaları yapıldı.Mart ayı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Şbt

Okulumuz Okul Öncesi Öğretmeni Çiğdem UÇAK ANCAK rehberliğinde yürütülen "eTwinning "I LEARN THROUGH EXPERIMENTS"projesi çalışmalarını düzenli bir şekilde yürütüyor.Şubat ayı etkinlikleri olan deney,oyun ve anket çalışmaları velilerimizin de desteğiyle tamamlandı.

Ock

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada  Şehit olan kahraman askerlerimiz için saygı duruşunda bulunduk..

..

Yarınlar var olsun diye yarınlarından vazgeçen yiğitler var.

Başımız sağolsun...

..

Şehitlerimize Allah’tan rahmet ,kederli ailelerine sabır, yaralılarımıza da acil şifa diliyoruz.

Ock

Ara

Okullarda sağlıklı beslenme alışkanlığı, gıda güvenliği, gıda güvenirliği ve  gıda kalitesi konularında farkındalığı artırmak, uluslararası standart ve şartlara uygunluğu sağlamak, güvenilir ve kaliteli gıdanın servis edildiği ortamları geliştirmek, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak ve fiziksel aktiviteye teşvik etmek amacı ile "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı"  "Sağlıklı Beslenme" ve "Fiziksel Aktivite" olmak üzere iki ana başlıkta yürütülmektedir.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

“Sözlük Özgürlüktür”

Ara

12-18 Aralık tarihleri arasında Yerli Malı Haftası olarak da bilinen Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası okulumuzda da hazırlanan programla kutlandı.

Kas

Cargill İlkokulu 2-D Sınıfı “Ailemle Okuyorum” etkinliği başladı.

Kas

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa SAKARYA,  okulumuzda önceki hafta kaza geçiren öğrencimizi ziyaret etti ve geçmiş olsun dileklerini sundu.